Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers kunnen artsen, verpleegkundigen en (geestelijke) verzorgdenden hun werk in Hospice Duurstede niet doen. Het team van 60 vrijwilligers staat garant voor veilige en betrokken zorg.

Vrijwilligers

_DSC5404.jpg

Vrijwilliger, iets voor u?

De vrijwilligers van Hospice Duurstede verrichten uiteenlopende activiteiten, van gastheer/gastvrouw, koken voor de gasten tot diverse ondersteunende werkzaamheden.

Zoals in elke organisatie gaan en komen nieuwe mensen. Daarom zijn wij continu op zoek naar gemotiveerde mensen die als vrijwilliger in ons team willen werken.

Als vrijwilliger krijgt u scholing om uw deskundigheid te bevorderen en persoonlijke coaching en professionele begeleiding.

Bent u geïnteresseerd, maak dan een afspraak met een van onze coördinatoren via: coordinator@hospiceduurstede.nl.

_DSC5430.jpg

In contact met de gasten

In de hospice zijn vrijwilligers dagelijks bezig met hand-en-spandiensten voor onze gasten. Maar wat betekent dat nou? Vrijwilliger Kees legde zijn oor te luisteren en ving warme anekdotes op. Kern: met hoe weinig je iemand gelukkig kunt maken. En: zo lang je nog iets kan doen… gewoon doen!

Hoe gezellig is het om gewoon samen tv te kijken en en passant over de 'dingen van het leven' te praten. En vergis je niet, die tv is belangrijk! Soms gewoon vermaak en kijken zoals in betere dagen, vaak het nieuws volgen en natuurlijk sport. 

Een gast die nog redelijk mobiel was wilde tijdens een autoritje in de buurt toch ook even met eigen ogen zien of het water in de rivier wel echt zo laag was. Hondsmoe weer thuis, kon beaamd worden dat het water echt wel erg laag was.

jeu-de-boules.jpg

Vrijwilligers uitje

Naast inspanning, ook tijd voor ontspanning! Zaterdagmiddag 15 oktober kwamen veel Wijkse vrijwilligers van de hospice richting het Paardenveld in Utrecht voor het jaarlijkse teamuitje.

Het organisatiecomité had zes jeu de boules-banen gehuurd, waar de vrijwilligers zichzelf en elkaar konden vermaken. Er was een arrangement van twee uur geregeld met oefenen en drie rondes jeu de boulen.

Het was bijzonder leuk om weer eens met een groot aantal collega’s  op stap te zijn.

Contact

Hospice Duurstede
Karel de Grotestraat 53
3962 CK Wijk bij Duurstede

T: 0343-769120
E: secretariaat@hospiceduurstede.nl

Aangesloten bij VPTZ

logo_VPTZ

Sluiten