Voor wie

Voor wie

_DSC5416.jpg

Voor elke volwassene in de laatste levensfase

Hospice Duurstede is een plaats voor volwassenen die terminaal ziek zijn met een levensverwachting van minder dan drie maanden. De hospice biedt palliatieve terminale zorg.

In ons hospice is elke volwassene in de laatste levensfase welkom, ongeacht leeftijd, inkomen of geloof. Wij respecteren en ondersteunen wensen en behoeften op het gebied van spiritualiteit, levensbeschouwing of godsdienst. 

_DSC5432.jpg

Kleinschalig en persoonlijk

In Hospice Duurstede proberen we de thuissituatie van onze gasten zoveel mogelijk te benaderen met gastvrijheid, rust en huiselijkheid. Onze gasten kunnen hun dierbare spullen meenemen naar hun verblijf. Denk hierbij aan foto's, een schilderij of een stoel. De persoonlijke wensen en behoeften van de gast staan voorop.  

Hospice Duurstede is een huiselijke voorziening voor maximaal vier gasten. De gastenverblijven zijn compleet en smaakvol ingericht en voorzien van telefoon, TV, airco en koelkast. Elk verblijf heeft een eigen badkamer met toilet. De gasten en hun naasten kunnen gebruik maken van de gezamenlijke keuken waar ook maaltijden bereid kunnen worden.

_DSC5436.jpg

Familie en dierbaren

Familie en dierbaren van de gasten zijn altijd welkom. Zij kunnen, als zij dat willen, een deel van de verzorging op zich nemen. Het is ook mogelijk om deze zorg uit handen te geven aan onze vrijwilligers. Uiteraard blijven de zorg professionals te allen tijden verantwoordelijk voor de medische zorg. Wij maken hierover individuele afspraken, waarbij de wensen van onze gasten centraal staan. Voor de familie en naasten bestaat de mogelijkheid om tegen een vergoeding de maaltijden in de hospice te gebruiken en te overnachten.

Contact

Hospice Duurstede
Karel de Grotestraat 53
3962 CK Wijk bij Duurstede

T: 0343-769120
E: secretariaat@hospiceduurstede.nl

Aangesloten bij VPTZ

logo_VPTZ

Sluiten