Professionele zorg

Professionele Zorg

_DSC7926.jpg

24 uur zorg dag

Onze teamleden staan zeven dagen per week 24 uur per dag klaar om onze gasten (en hun naasten) aandacht en ondersteuning te geven. 

Het team bestaat uit twee coördinatoren, speciaal opgeleide vrijwilligers, huisartsen, ervaren dag- en nachtverpleegkundigen van de thuiszorgorganisaties Buurtzorg en Santé Partners en professionele huishoudelijke hulp van Wijk in Contact.

_DSC5412.jpg

Medische en verpleegkundige zorg

De gasten krijgen de medische zorg van hun eigen huisarts. Deze is overdag altijd direct oproepbaar. Gasten van buiten de gemeente Wijk bij Duurstede kunnen medische zorg krijgen van huisartsenpraktijk Langbroek. In de avond of nacht wordt indien nodig de huisartsenpost geraadpleegd. Net als thuis beslissen de gasten zelf mee over hun behandeling en medicatie. De verpleegkundige zorg wordt wordt door de thuiszorgorganisatie gegeven.

_DSC5400.jpg

Betrokken vrijwilligers

De vrijwilligers omringen de gasten met warmte, hartelijkheid en huiselijkheid, zijn respectvol en bieden geborgenheid. Zij zijn mensen met levenservaring en hebben goede contactuele vaardigheden. Ze weten wanneer hun aanwezigheid gewenst is en wanneer juist niet. De vrijwillligers zijn zorgvuldig geselecteerd op inzicht en inzet en worden adequaat opgeleid voor deze bijzondere taak.

Daarnaast bieden de vrijwilligers van Hospice Duurstede aanvullende zorg. Waar nodig verrichten zij verzorgende handelingen aan het bed, bereiden zij de maaltijden, schenken een kopje koffie of thee, verrichten hand- en spandiensten, maken een praatje of verzorgen de bloemen. Ook voeren zij praktische werkzaamheden uit zoals het doen van de was, strijken, boodschappen halen en koken.

Contact

Hospice Duurstede
Karel de Grotestraat 53
3962 CK Wijk bij Duurstede

T: 0343-769120
E: secretariaat@hospiceduurstede.nl

Aangesloten bij VPTZ Nederland

VPTZ logo groot

Sluiten