Bestuur

Bestuur

Chiel Huffmeijer, voorzitter:

“Hospice Duurstede heeft een bijzondere plek in mijn hart gekregen, doordat mijn vrouw Annelies vanaf het begin betrokken is geweest bij de oprichting en later als bestuurslid. In die tijd heb ik vaak als klankbord mogen fungeren en ook mijn kennis van de zorgsector kunnen delen. Vrijwel mijn hele werkend bestaan heb ik in deze sector mogen werken. Eerst bij het ministerie van VWS bij de koepelorganisatie van de toenmalige ziekenfondsen. En tussen 1986 in leidende bestuurlijke functies in ziekenhuizen in Lelystad, Hilversum en Den Haag en brancheorganisaties zoals de NVZ en de STZ

Ook na zijn pensionering als bestuursvoorzitter van de Reinier Haga Groep is Chiel nog actief in de sector.  Zo is hij voorzitter raad van toezicht (rvt) van het Maxima medisch centrumstichting Pantein (ziekenhuis, thuiszorg en ouderenzorg) en lid van de rvt van Pro Persona (geestelijke gezondheidszorg).

Chiel hecht veel waarde aan hospices. “Hier kunnen mensen hun laatste levensfase in geborgenheid doorbrengen. Als dat thuis niet kan, dan biedt ons hospice een warm alternatief met betrokken en gemotiveerde vrijwilligers en de goede zorg van zorgprofessionals. Belangrijk en fijn voor de gast en haar of zijn naasten. Daar draag ik vanuit mijn rol als voorzitter van het bestuur graag een steentje aan bij.”

Harko de Vlaming, penningmeester: "De laatste 20 jaar adviseerde ik de cliënten van mijn administratie- en belastingadvieskantoor. Daarvoor was ik ruim 20 jaar directeur van een pensioenfonds. Aldus ben ik mijn werkzame leven met cijfers bezig geweest. Het Hospice kende ik van de vrijwilligers van het eerste uur in onze vriendengroep. Toen vanuit die groep de vraag kwam of ik de aanstaande vacature van penningmeester wilde vervullen, hoefde ik niet lang na te denken. Ik ben er van overtuigd dat het Hospice een belangrijke rol vervuld, die in noodzakelijkheid alleen maar toe zal nemen. En het enthousiasme van bestuur en vrijwilligers is aanstekelijk."

 Lena

Lena Kolff, secretaris:  “Hoewel ik door het beroep van mijn vader (huisarts) affiniteit met de gezondheidszorg met de paplepel ingegoten heb gekregen, heb ik zelf nooit in deze sector gewerkt. Ik heb agrarische economie aan de LUW gestudeerd en bij Schoevers de opleiding tot directie-secretaresse gedaan. Al sinds mijn studententijd heb ik veel bestuurlijke ervaring opgedaan, in uiteenlopende besturen. Veelal in de functie van secretaris. Toen mij gevraagd werd of ik secretaris wilde worden van het bestuur van Hospice Duurstede, heb ik even bedenktijd gevraagd. Lang had ik echter niet nodig. Ik vind het belangrijk en waardevol dat mensen, die om wat voor reden dan ook niet thuis kunnen of willen blijven, de laatste fase van hun leven in een warme, rustige omgeving kunnen doorbrengen. In de hospice worden gasten goed verzorgd en is er aandacht en een luisterend oor, óók voor de familie. Ik heb respect voor het werk van de vrijwilligers daar. Ik wil in het bestuur graag een steentje aan deze mooie organisatie bijdragen.”

Adri de Heij, bestuurslid: "Mijn wortels liggen in de zorg, opgeleid tot arts ben ik vanaf 1990 werkzaam geweest als huisarts in Langbroek. De zorg voor mensen in hun laatste levensfase heb ik altijd een waardevol onderdeel van mijn beroepsuitoefening gevonden. Al vanaf het begin van de eerste initiatieven ben ik met Caroline, mijn echtgenote, betrokken geweest met Hospice Duurstede. Caroline was betrokken bij de fundraising voor het allereerste begin, ikzelf ben spreker geweest op voorlichtingsavonden, en ben vanaf het begin de “opvanghuisarts” geweest voor gasten in het hospice die geen lokale huisarts hadden.
Vanaf 2024 ben ik gepensioneerd. Daarmee is mijn rol in de zorg veranderd. Mijn betrokkenheid met de Hospice is daardoor echter niet verdwenen. Ik kijk er dan ook naar uit dat ik met mijn achtergrondkennis en ervaring, en met mijn inzet als bestuurslid een rol kan blijven spelen bij Hospice Duurstede."

cv Jaap Jaap Meutgeert, bestuurslid: ”Vanaf de start van Hospice Duurstede ben ik lid van de PR-groep en in die rol onder andere betrokken bij de website, de nieuwsbrieven en het werven van sponsoren of vrienden. Daarnaast het organiseren van diverse activiteiten voor vrijwilligers, acties voor het inzamelen van geld of acties om het waardevolle werk van Hospice Duurstede onder de aandacht te brengen. Ook als bestuurslid wil ik me graag blijven inzetten voor het hospice dat vooral ook door de respectvolle en betrokken zorg van de vele vrijwilligers een "bijna thuis" plek biedt voor wie dat in de laatste fase van het leven nodig is.

Contact

Hospice Duurstede
Karel de Grotestraat 53
3962 CK Wijk bij Duurstede

T: 0343-769120
E: secretariaat@hospiceduurstede.nl

Aangesloten bij VPTZ

logo_VPTZ

Sluiten