Bestuur

Bestuur

_DSC3519 Jaap Remme, voorzitter:  “Ik heb ruim dertig jaar in de advocatuur gewerkt en was onder meer gespecialiseerd in het gezondheidsrecht. Als vrijwilliger ben ik ook actief op andere terreinen, onder andere als bestuurslid van Stichting Voedselbank Kromme Rijn. Ik ben er trots op bestuurder te mogen zijn van Stichting Hospice Duurstede. Het is een fantastische instelling die voorziet in een behoefte, gezien het zelfstandige karakter van de gemeente Wijk bij Duurstede en de aard en samenstelling van de bevolking.”
_DSC3620
Cor van Echtelt, penningmeester:
 “Ruim 35 jaar heb ik in de accountancy gewerkt. Nu beperk ik mij tot een aantal zakelijke activiteiten en vrijwilligerstaken. Naast de doelstelling van het Wijks Hospice, is het enthousiasme van de vrijwilligers voor het Hospice voor mij reden geweest om ja te zeggen tegen deze functie.“

 Lena

 Lena Kolff, secretaris:  “Hoewel ik door het beroep van mijn vader (huisarts) affiniteit met de gezondheidszorg met de paplepel ingegoten heb gekregen, heb ik zelf nooit in deze sector gewerkt. Ik heb agrarische economie aan de LUW gestudeerd en bij Schoevers de opleiding tot directie-secretaresse gedaan. Al sinds mijn studententijd heb ik veel bestuurlijke ervaring opgedaan, in uiteenlopende besturen. Veelal in de functie van secretaris. Toen mij gevraagd werd of ik secretaris wilde worden van het bestuur van Hospice Duurstede, heb ik even bedenktijd gevraagd. Lang had ik echter niet nodig. Ik vind het belangrijk en waardevol dat mensen, die om wat voor reden dan ook niet thuis kunnen of willen blijven, de laatste fase van hun leven in een warme, rustige omgeving kunnen doorbrengen. In de hospice worden gasten goed verzorgd en is er aandacht en een luisterend oor, óók voor de familie. Ik heb respect voor het werk van de vrijwilligers daar. Ik wil in het bestuur graag een steentje aan deze mooie organisatie bijdragen.”

palmen

Michette Palmen, bestuurslid: ”Als arts ouderengeneeskunde heb ik in verschillende organisaties gewerkt. De laatste jaren in de ouderenpsychiatrie, waar ik ouderen thuis of op de poli in het ziekenhuis ontmoette en behandelde. Het betrof meestal langdurige contacten. Regelmatig ondersteunde ik hen en hun familie in de allerlaatste levensfase. Vaak ook stonden de ouderen er helemaal alleen voor. In sommige situaties is het bijzonder belangrijk gebruik te kunnen maken van een veilige en liefdevolle omgeving, zoals het hospice dat biedt, om je in rust en vrede voor te kunnen bereiden op het definitieve afscheid. Daarom wil ik mijn kennis en ervaring graag inzetten voor het hospice. ”

cv Jaap Jaap Meutgeert, bestuurslid: ”Vanaf de start van Hospice Duurstede ben ik lid van de PR-groep en in die rol onder andere betrokken bij de website, de nieuwsbrieven en het werven van sponsoren of vrienden. Daarnaast het organiseren van diverse activiteiten voor vrijwilligers, acties voor het inzamelen van geld of acties om het waardevolle werk van Hospice Duurstede onder de aandacht te brengen. Ook als bestuurslid wil ik me graag blijven inzetten voor het hospice dat vooral ook door de respectvolle en betrokken zorg van de vele vrijwilligers een "bijna thuis" plek biedt voor wie dat in de laatste fase van het leven nodig is.

Contact

Hospice Duurstede
Karel de Grotestraat 53
3962 CK Wijk bij Duurstede

T: 0343-769120
E: secretariaat@hospiceduurstede.nl

Aangesloten bij VPTZ

logo_VPTZ

Sluiten